Fórum FIAT Croma klub

... úlohou tohoto fóra je sjednotit všechny majitele a příznivce vozů FIAT Croma za účelem výměny zkušeností, poskytnutí rad a informací
Právě je pon 27. led 2020 4:16:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: neukazuje teplotu,skoro idu ventilatory
PříspěvekNapsal: čtv 15. zář 2011 19:30:31 
Offline

Registrován: čtv 15. zář 2011 17:49:16
nazdar,mam taky problem neukazuje mi teplotu a skoro mi idu vetraky cca 3-4 min po štarte

Croma je 92 s obsahom 2.5 TD ale povodny motor bol 85kW... ten tlakoval takže bol zameneny za 74kW... takže neviem či sedi elektrika

snimač teploty novy... budik na teplotu ide.. pri otočeni s kľučom podskoči
svieti mi kontrolka prehriatia... vraj sa to stalo keď byvali majteľ zlomil stary snimač teploty
snimač sme hrialy teplovzudšnou pištoľou al enič
nevieme načo služi čidlo pri termostate... pri snimaču teploty .. s bledym štekrom
pre istotu načo služi čidlo na boku chladiča... take iste je aj vo favorite... ide k nemu modry šteker ale nepasuje.. vyzera ako šteker z citroen xm.... skušali sme ho prepajať aj kable v ňom navzajom no je mrtvy
a ma napadla jedna vec... pri kupe snimača sa ma pytal na motor... no vtedy som si nebol isty koľko ma kW... nevedel som že ake su koľko kWatove motory... neviem aky som mu povedal... takže či je rozdiel medzi snimačom teploty zo 74kW a 85kW motora

prosim pomožte mi... pripadne dam aj fotky .. vopred DIKI


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 16. zář 2011 5:27:52 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
cidlo na spinani sahar a budiku teploty je na hlave mezi 2 a 3 valcem vypada to ze ti odeslo nebo ti na tech dratcich popraskala buzirka a dotika se ti to kostry (jedna z moznosti)
jinak tohle cidlo nejde sehnat myslim ze primo ve fiatu jo ale chcou za to hrisne penize...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 17. zář 2011 16:32:22 
Offline

Registrován: čtv 15. zář 2011 17:49:16
ja tam to čidlo nemam... a vlasne si neviem ani predstaviď kde by mohlo byť..... no po najnovšich meraniach je čidlo na teplotu DOBRE... spina na ventilatory ale aj zvyšuje a znižuje odpor pre budik ale ten kabel čo funguje na vetntialtor ten ak si predstavim kontakty ako T tak ten kontakt zvysli I tak ten je na ventilatory.. a nevieme či funguje cez PLUS alebo MINUS
a tiež ostava nezodpovedna otazka že čo je bledy snimač aj so štekrom na termostate.... je cca z tej strany ako vzduchovy filter....a ďalej to čidlo na kraji chladiča
mam dodať fotky???


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 17. zář 2011 18:56:41 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
co je štekr? :) jinak na termostatu jsou dva snímače teploty

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 7:52:37 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
ja mam na termostatu jen jeden :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 8:21:46 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
jakto? jedno je přece nahoře a druhé čidlo je na termostatu dole a jedno čidlo je na hlavě .... mimochodem, na to čidlo na hlavě jsem zapomněl, hlava nasazena, čerpadlo nasazené a v krabičce na mě vykouklo čidlo :D no chvilku sem si zase vyhrál, než sem ho tam dostal :D naštěstí nemusleo nic kromě žhavičů dolů

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 11:37:42 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
simmy jsi zapomnel ja mam jiny typ ja mam na termostatu jen jedno a to mi snima pro ridici jednotku


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 12:07:38 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
že máš jiný typ to vím, ale nepředpokládal bych, že zrovna tohle by mělo být jiné

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 14:10:53 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
ale je jestli chces udelam ti fotky mam tu oba typy


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 18. zář 2011 14:28:54 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
jo, jako já věřím resp. není důvod nevěřit :) jen, že jsem si to nemyslel

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 19. zář 2011 18:46:49 
Offline

Registrován: čtv 15. zář 2011 17:49:16
tak toto je ten novy teplotny snimač

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=251287734916025&set=a.197830200261779.58443.100001044000174&type=1&theater

toto je ten drhy snimač.... vraj ma byť na budiky

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=251287778249354&set=a.197830200261779.58443.100001044000174&type=1&theater

a tu je ta skrinka ktora mala by robiť problemy... JAKEJ JE ZNAČKY!!!!!????? bitron?? valeo???

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=251287818249350&set=a.197830200261779.58443.100001044000174&type=1&theater


a keď už tak... vraj ventilatory by sme mohli urobiť ale ako urobiť tak aby fungoval aj budik?????


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 19. zář 2011 19:57:51 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
nemuzes nahrat ty fotky nekde jinde ? nejde mi to zobrazit


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 18:27:20 
Offline

Registrován: čtv 15. zář 2011 17:49:16
noo asi ne a co tvoj e-mail???


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 20. zář 2011 18:33:42 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. úno 2009 3:34:46
Bydliště: Frenštát p.R.
viewtopic.php?f=15&t=190

_________________
FIAT Croma 2.5 TD [85kW][r.v. 1996] ... Bastimento in argento
FIAT Croma 2.5 V6 [117kW][r.v. 1993] ... FIAT con Cuore Sportivo


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 21. zář 2011 14:03:37 
Offline

Registrován: čtv 15. zář 2011 17:49:16
OK tak toto by mal byť ten novy teplotny snimač


Obrázek

ďalej ta skrinka o ktorej neviem značku ... a aj tiež nemam jasnu predstavu o tom jak funguje a jej funkcia

Obrázek

no a toto je ten snimač o kt. neviem na čo je ale vraj na budiky... no mne ukazuje teplotu tamten novy snimač



Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 22. zář 2011 22:31:33 
Offline

Registrován: pát 08. led 2010 0:36:09
Croma 2,5 TD 85kw v.r.95

1 snimac teploty na budik na termostate zhora
2 snimac teploty spustanie sahara na termostate zdola
3 snimac teploty priprava paliva na hlave medzi 2-3 valcom (zeby tzv. sitic)

Croma 2,5TD 74kw
1 snima teploty na budik na termostate zhora
2 snimac telpoty spustanie sahary v chladici


A snad uz mate jasno :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23. zář 2011 12:22:31 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
vangogol píše:
Croma 2,5 TD 85kw v.r.95

1 snimac teploty na budik na termostate zhora
2 snimac teploty spustanie sahara na termostate zdola
3 snimac teploty priprava paliva na hlave medzi 2-3 valcom (zeby tzv. sitic)

Croma 2,5TD 74kw
1 snima teploty na budik na termostate zhora
2 snimac telpoty spustanie sahary v chladici


A snad uz mate jasno :)



85kw ma snimac na budik a na spinani sahar mazi 2-3 valcemkdyz ho skratnes tak teplota na max a rozbehnou se ti obe sahary (myslim staci ho jenom odpojit a udela ti to to same)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23. zář 2011 15:08:06 
Offline

Registrován: pát 08. led 2010 0:36:09
ja sa nehadam, ale takto mi to bolo vysvetlene :P


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23. zář 2011 16:14:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: sob 06. lis 2010 18:20:59
Bydliště: leskovec u opavy
vsak jo :) jen jsme taky nad tim laborovali a tady takto to pracuje na mym motoru


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 23. zář 2011 18:08:08 
Offline

Registrován: pát 08. led 2010 0:36:09
ale kcomu je potom cidlo zo spodu termostatu?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz